'TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi'ni Ziyaret Edin

'TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi'ni Ziyaret Edin

Lambalı radyolardan siyah-beyaz ekranlara, renkli televizyonlardan 3D yayınlara kadar tüm yayıncılık arşivinin yer aldığı Ankara TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi'ni çocuklarınızla gezebilirsiniz.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

TRT "Yayıncılık Tarihi" Müzesi, koridorlarında ilerlerken ses ve görüntü eşliğinde, sizden önceki neslin zihnini okuduğunuz, sesler, renkler ve anılara şahitlik ettiğiniz bir Türkiye hafızasıdır. Sizleri lambalı radyolardan ve siyah-beyaz ekranlardan alıp, 3D yayınlara sürükleyen ve yayıncılık teknolojisinin geldiği son noktayı resmeden bir arşiv çalışmasıdır.

TRT Müzesi, yayıncılığın sadece izlenip seyredilmediği, aynı zamanda dokunulabilen, uygulanabilen bir alandır. Müze’de yer alan stüdyolarda görsel ve işitsel yayıncılığın öncesi ve geçirdiği süreçler uygulamalı olarak gösteriliyor.

TRT Radyo Yayıncılığı

TRT Müzesi’nin 1. katında sergi salonu, radyo stüdyosu, radyo drama stüdyosu, televizyon sergi salonu, müzik eğlence, çocuk koridoru, vericiler, canlandırma / reklam, blue box stüdyo, izleme eğitim salonu, SD / HD/ 3D yayıncılık bölümleri yer alıyor. Bodrum katta ise filmlerde kullanılan kostüm ve aksesuarlar sergileniyor.

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi’nde yüzlerce işitsel ve görsel arşiv materyali, stüdyolar, ülkemizde yayıncılığın geçirdiği süreçler uygulamalı bilgilendirmelerle sunuluyor.

Müzeyi detaylı gezmek isteyen ziyaretçiler bireysel ve rehberli turlara katılabilir.

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi

Bireysel Tur

Bireysel ziyaretler için, “bireysel gezi rehberi” kullanılıyor. Stüdyoların çalışması ve programlara katılmak, yalnızca randevulu gruplar için organize ediliyor.

Rehberli Tur

Tematik, kronolojik, tarihsel, araştırma ve eğitim gibi farklı sergileme teknikleri içeren müzede, ilgi alanına göre özel bilgilendirme yapılması ve müze içindeki küçük sürprizlerin yakalanması için rehberli tur öneriliyor. Rehberli turlar en az 5, en fazla 15 kişilik gruplar için düzenleniyor. Rehberli turlar için, tematik, uzun ve kısa tur seçeneklerinden biri tercih edilebiliyor. Stüdyoların çalışması ve programlara katılmak, yalnızca randevulu gruplar için organize ediliyor.

TRT TV Yayıncılığı

a) Uzun Tur: Müzede yer alan her alanın ve istenilen her stüdyonun uygulamalı olarak kullanıldığı, monitör içeriklerine daha fazla yer verilen tur en az yarım gün (yaklaşık 4 saat) sürüyor.

b) Kısa Tur: Müzede, ilgi alanına göre stüdyolardan (radyo, radyo drama, televizyon, sanal stüdyo) sadece bir tanesinde uygulama olanağı veren ve yaklaşık 2 saat süren tur tarihsel dönüm noktalarını izleyebilmeniz sağlanıyor.

c) Tematik Turlar: 
* Radyo
* Televizyon
* Eğitim
* Araştırma, Edebiyat Uyarlamaları, Teknik Programlar, Arşiv vs. sergi alanlarından sadece biri seçilerek ilgili alanda çalışılabiliyor veya bilgi alınabiliyor.

Randevu için: 0 312 463 28 38
 
https://www.trtmuze.com.tr/

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler