Türkiye'ni İnsanlı İlk Uzay Yolculuğu!

Türkiye'ni İnsanlı İlk Uzay Yolculuğu!

Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Alper Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de gerçekleşecek olan fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak.

TRT Haber

TRT Haber

Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğuna artık saatler kaldı. Alper Gezeravcı'yı taşıyan roket gece 01.11'de uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni, İstanbul ve Ankara'daki meydanlardan takip edilebilecek. Tarihi anların izleneceği diğer adresler ise bilim merkezleri olacak.

Cumhuriyet tarihinimizin ilk insanlı uzay görevi Florida eyaletinde gerçekleştirilecek.

Alper Gezeravcı'ya 3 Astronot Daha Eşlik Edecek

İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacak olan ilk Türk astronotumuz 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.

13 Bilim Deneyi Belirlendi

Adaylar eğitimlerini ABD, Japonya, Almanya ve Türkiye'de gerçekleştirdi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yapılacak 13 adet bilim deneyi belirlendi. Bu deneyler, mikro yer çekimi ve uzay ortamında insan genetiği, insan sağlığı, biyoloji gibi alanlarda yapılacak.

Fırlatma Töreni İstanbul ve Ankara'daki Meydanlardan Takip Edilebilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından İstanbul ve Ankara'daki meydanlara, 'dome çadır' adı verilen dev kubbeli alanlardan planetaryumlar oluşturuldu. Ankara ODTÜ Yerleşkesi'nde bulunan TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Yer İstasyonu'nda görevli uzay mühendisleri ve bilim insanları tarafından astronotun uzay istasyonuna yolculuğu anbean takip edilecek. Fırlatma Töreni saat 23.00'ten itibaren takip edilebilecek.

Alper Gezervacı Uzaya Yolculuk Fırlatma Töreni Nereden İz

lenir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın ın paylaşımında yer alan bilgilere göre, Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, İstanbul, Trabzon, Konya, Aksaray, Muş, Kayseri, Antalya, Gaziantep bilim merkezlerinden, Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nden, İstanbul Taksim ile Ankara Kızılay meydanlarında kurulan planetaryumlardan, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ve Mersin Silifke Meydanı'ndan izlenecek

Alper Gezeravcı'ya Nasıl Mesaj Yollanır?

Ay yıldızımızı göklere taşıyacak astronotumuz Alper Gezer Avcı'ya destek olmak için siz de mesaj gönderebilirsiniz. İlk astronotumuz gelen mesajlar içerisinden kura ile seçilenleri karantina sürecinde okuyacak.

İlk Türk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı'ya görevi öncesinde destek mesajı göndermek için tıklayınız.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler