Bilsem'de Destek Grubu Öğrencilerinin Eğitimi

Sınıf Öğretmeni Dr. Başak Göfner, destek grubu öğrencilerinin eğitimiyle ilgili merak edilenleri TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne anlattı.

Ahmet Yüksel Özemre Bilsem

Ahmet Yüksel Özemre Bilsem

Sınıf Öğretmeni Dr. Başak Göfner, Bilsem destek grubu öğrencilerle yapılan çalışmalar, öğrencilerin genel özellikleriyle ilgili bilgiler verdi.

Dr. Başak Göfner, “Bilsem Destek grubunda etkinlik bazlı gidiyoruz. Destek eğitimiyle öğrencilerin ihtiyacı olan temeli atıyoruz. Özel yetenekli Bilsem öğrencileri ders çalışma alışkanlığı kazanmada ve arkadaşlık ilişkilerinde zorlanıyorlar. Bu anlamda çocuklar her gün 20 dakika onları beceri ve bilgi anlamında zorlayacak çalışma yapmalı. Yaşıtlarının yaptığı şeyler onlara çocukça geliyor. Bilsem özellikle arkadaş ortamı noktasında çocukların en rahat edeceği ortam. Kendini rahat hissedeceği, yeteneklerini saklamayacağı çocuklarla bir araya gelmeleri güzel olabilir. Sanat ve spor her çocuğun hayatında mutlaka olmalı. Karşınızdaki çocuğun yetişkin zekâsına ve çocuk duygusallığına sahip olduğu unutulmamalı. Veli veya eğitimci olarak özel yetenekli vurgusunu çok fazla yapmayalım. Bu etiketle çocuğu yaşamak zorunda bırakmayalım. Bilsem’e devam eden çocuk mutlu ve buradan bir şeyler başarmış olarak gidiyor. Çocuk farklı alanlardaki yetkinlikleriyle ilgili fikir sahibi oluyor. Her çocuğun kendi düzeyine göre beklentiler olsa daha iyi olur. Bilsem’de çocuğu her anlamda destekleyebildiğimiz küçük gruplarla çalışma imkânı var. Çocuk Bilsem’de üreten konumda.”

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban

Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran

Yönetmen: Neval Çolak

Grafik: Eyüp Uğramaz

Kamera: Gökhan Eren, Murat Arslan
Kapak: Abdullah Erdoğan

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.