DEHB Nedir?

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cahid Örengül, anne babalara DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Doç. Dr. Cahid Örengül

Doç. Dr. Cahid Örengül

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cahid Örengül, DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) nedir sorusunu yanıtladı.

Doç. Dr. Örengül, “DEHB, dikkat problemleri, aşırı hareketlilik ve dürtüsellik belirtilerinin çocuğun yaşına ve gelişim düzeyine uygun olmayan şiddette olduğu ve hayatını olumsuz etkilediği nörogelişimsel bir bozukluktur. Dikkat, hareket kontrolü ve dürtü kontrolü yaşla birlikte geliştiği için belirtilerin çocuğun gelişim düzeyi göz önüne alınarak değerlendirilmesi çok önemlidir. DEHB’li bireyler plan yapmak ve planlarını sağlıklı bir şekilde uygulayabilmekte çok zorlanırlar. Toplumda her 20 çocuktan birisinin DEHB tanısı aldığı görülmektedir” diye konuştu.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban


Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran
 

Yönetmen: Neval Çolak
 

Grafik: Eyüp Uğramaz
 

Kamera: Bülent Kavadarlı, Engin Şekercan, Mehmet Yıldız


Montaj: Abdurrahman Seçer
 

Kapak: Abdullah Erdoğan

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.