Ebeveynler Ekran Kullanımını Nasıl Yönetebilir?

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, dijitalleşme ve ekran yönetimini TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne anlattı.

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne modern yaşamda dijitalleşmeyi, değişen yaşam koşullarının ebeveyn ile çocuk ilişkisini nasıl etkilediğini anlattı. Prof. Dr. Yavuz, ebeveynlerin ekran kullanımını nasıl yönetebileceği açıkladı.

Prof. Dr. Yavuz, "Ebeveyn dijitalde çok fazla vakit geçiriyorsa çocuk da geçirir. Çocuklar ebeveynlerinin yaptıklarını yapar. Öncelikle ebeveynler kendi kullanımlarına dikkat ederek çocuklara örnek olmalı. Çocukların internet kullanımı yasaklanmamalı. Çocuklara alternatif aktiviteler önererek, onlarla eğlendirici vakit geçirmeli. Çocuklarımıza birlikte yapılabileceklerle ilgili öneriler sunabiliriz." dedi.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban 


Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran 


Yönetmen: Neval Çolak 


Grafik: Eyüp Uğramaz 


Kurgu: Mert Gözükara

Kamera: Gökhan Eren, Orhan Yaşar


Kapak: Abdullah Erdoğan

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.