Sınav Kaygısı Neden Oluşur?
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Funda Gümüştaş, YKS, LGS gibi önemli sınavlar öncesinde öğrenciler ile anne ve babalara ‘sınav kaygısı neden oluşur, biyolojik ve çevresel faktörlerin rolü nedir’ konularında önemli bilgiler verdi.
Prof. Dr. Funda Gümüştaş
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Funda Gümüştaş, LGS, YKS gibi önemli sınavlar öncesinde yoğun sınav kaygısı yaşayan öğrenciler ile anne - babalara sınav kaygısı neden oluşur, biyolojik ve çevresel faktörlerin rolü nedir konularında önemli bilgiler verdi. Prof. Dr. Gümüştaş, “Sınav kaygısı bozukluk düzeydeyse, bireyin işlevselliğini etkiliyorsa biyolojik ve çevresel faktörlere bakılmalı. Genetik faktörler de kaygı bozukluğu sebebidir. Kaygıya sebep olan diğer unsur çevresel faktörlerdir. Çocuklar kaygılı ebeveynlerini rol model aldıkları için kaygılı olabilirler” diye konuştu.
Sınav kaygısı nedir, belirtileri nelerdir, Sınav kaygısını neden oluşur? Sınav kaygısı çocuğun yaşamını nasıl etkiler? Ebeveyn çocuğun sınav kaygısı yaşadığını nasıl anlar? Sınav kaygısını artıran düşüncelerle nasıl baş edilebilir? Çocuklar sınav kaygısıyla nasıl başa çıkabilir? Ebeveynler çocuklara nasıl destek olabilir? Sınav öncesi neler yapılmalıdır? Sınav günü ve sonrası neler yapılmalıdır? Sınav kaygısı için ne zaman psikiyatrik destek gereklidir?
Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban
Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran
Kamera: Gökhan Eren, Bülent Kavadarlı
Önemli Hatırlatma
Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı
hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp
doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye
ederiz.