Ramazan Bayramı Kutlu Olsun

Ramazan Bayramı Kutlu Olsun

Büyükler; bayram için bayram temizliği yapar, kıyafetlerini hazırlar, çocuklar için birlikte bayramlık alışveriş yaparlar.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Ramazan Bayramı, Şeker Bayramı ya da İftar Bayramı oruç tutma ayı olan Ramazan ayının ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Hicrî takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün Ramazan ayının son günü olan arifedir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere denk gelir.

Ramazan Bayramı’nda Neler Yapılır?

Büyükler; bayram için bayram temizliği yapar, kıyafetlerini hazırlar, çocuklar için birlikte bayramlık alışveriş yaparlar. Misafirler için; şeker ve çikolata alınır. Bayram günü yemeğe bırakılacaklar için yemekler hazırlanır. Arife gününe pek iş bırakılmaz.

Ramazan Bayramı üç gün sürer. Bayram için şeker, çikolata, bayramlık kıyafetler alınır. Bayramlaşmak için gelecek misafirler ve akrabalar için tatlılar ve yemekler hazırlanır.
Bayramda akrabalar, komşular birbirine bayramlaşmaya gider.
 Çocuklara şeker, çikolata ve bayram harçlıkları verilir.

Ramazan Bayramı Tatili Ne Zaman Başlayacak?

Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Hafta sonu izni, idari izin ve bayram ile birlikte Ramazan Bayramı tatili toplam 9 gün sürecek.

İşte memurlar için bayram tatili takvimi;

6-7 Nisan hafta sonu tatili

8-9 Nisan idari izin

10-11-12 Nisan bayram tatili

13-14 Nisan hafta sonu tatili

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler