Yanlış Beslenme Erken Ergenlik Sebebi

Yanlış Beslenme Erken Ergenlik Sebebi

Çocuklarda ergenlik yaşı düşüyor. Yanlış beslenme erken ergenliğe yol açıyor.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Tüketilen hazır ve işlenmiş gıdalar, erken ergenliği tetikleyen en önemli nedenlerin başında geliyor.

Çocukların vazgeçilmezi çikolatalar, jelibonlar, hamburgerler, patates kızartmaları gibi atıştırmalıklar aslında göründüğü kadar masum değil. Zira fast food tipi beslenme çocuklarda erken ergenliğe neden olabiliyor. Bunun en büyük sebebi ise dengesiz beslenme.

Ergenlik yaşı düşüyor



Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Boyraz, "Hareketsiz yaşam, beslenme bozuklukları, katkı maddeli yiyeceklerin çok tüketilmesi, fast food gıdalar, özellikle bazı endokrin bozucu maddeler, hormonlar mevsiminde olmayan yiyecekler, besinleri korumak için içerisine konulan katkı maddeleri bunlar hormon gibi davranarak ergenliği tetikleyebiliyor" dedi.


Bu yiyeceklerden uzak durun



Kız çocuklarının 8, erkek çocuklarının ise 9 yaşında ergenliğe girmesi erken ergenlik olarak kabul ediliyor. Erken ergenlik çocuklarda boy kısalığı yapabiliyor. Erken ergenlik bazı sıkıntılara yol açabiliyor. Çocuklar yeterli uzayamıyor, psikolojik sorunlar yaşayabiliyor. Uzmanlar çocukların gazlı içecekler ve cips gibi yiyeceklerden uzak durması gerektiği konusunda ebeveynleri uyarıyor.


Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler