Ebeveynler Ergenlik Döneminde Çocuklarına Nasıl Yaklaşmalı?

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, ebeveynlerin ergenlik döneminde çocuklarına nasıl yaklaşmalı sorusunun TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi için yanıtladı.

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, ergenlik döneminde ebeveyn çocuk çatışmalarına dikkat çekerek, bu dönemde çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğini anlattı.

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne ebeveynlerin ergenlik dönemindeki çocuğa yaklaşım ve tutumlarının nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgiler verdi.

Prof. Dr. Fatih Yavuz, ergenlik döneminin insan hayatının çok önemli bir dönemi olduğunu belirterek, "Ergenler bu dönemde yanlışlar yaparlar. Ergenlikte yapılan yanlışlar öğrenme sürecidir. Ebeveynler zararsız yanlışlara izin vermeli. Ergenlikte ebeveynler ve ergenin ilişkileri zayıfsa daha çok sorun oluyor" diye konuştu.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban 


Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran 


Yönetmen: Neval Çolak 


Grafik: Eyüp Uğramaz 


Kurgu: Mert Gözükara

Kamera: Gökhan Eren, Orhan Yaşar


Kapak: Abdullah Erdoğan

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.