Yeni Ebeveynler Kaygılarıyla Nasıl Baş Edebilir?

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne yeni anne ve babaların ebeveynlik kaygılarının nasıl üstesinden gelebileceklerini anlattı.

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, yeni anne ve babalarda ebeveynlik kaygı, korku ve endişelerin oluşabileceğini belirterek, yeni ebeveynlerin bu duyguların nasıl üstesinden gelebileceklerine dair bilgiler verdi.

Prof. Dr. Yavuz, "Ebeveynlik önemli bir yaşamsal dönüm noktasıdır. Her ebeveyn iyi ebeveyn olamama korkusu yaşar. Ebeveynlikle ilgili kaygılar hissedilmesi doğaldır. Duygularından bağımsız nasıl bir ebeveyn olurlardı. Ebeveynlerin nasıl anne-baba olmak istedikleri önemli. Bu soruyu kendilerine sorup cevapladıklarında mutlaka doğru şekilde hareket edeceklerdir" dedi.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban 


Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran 


Yönetmen: Neval Çolak 


Grafik: Eyüp Uğramaz 


Kurgu: Mert Gözükara

Kamera: Gökhan Eren, Orhan Yaşar


Kapak: Abdullah Erdoğan

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.