Çocuklarla İstanbul'da Hafta Sonu Gidilecek Yer Topkapı Sarayı

Çocuklarla İstanbul'da Hafta Sonu Gidilecek Yer Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı 1478 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış, 380 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nun idare merkezi ve Sultanların ikametgâhı olarak kullanılmıştır.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Sonraki yıllarda saray halkının Dolmabahçe, Yıldız ve diğer saraylarda yaşamaya başlamasına rağmen Topkapı Sarayı önemini hiç kaybetmemiştir. Bugün Gülhane Parkı hariç olmak üzere yaklaşık 350.000 metrekarelik bir alan kaplayan Topkapı Sarayı; yapıları, mimarisi, koleksiyonları ve yaklaşık 300.000 arşiv belgesi ile dünyanın en büyük müze-saraylarından biridir.

Oldukça büyük olan bu saray içerisinde tarihimize ve geleceğimize ışık tutacak birçok eser mevcut. Okulda öğrendiklerini somut olarak karşısında görecek olan çocuklar için öğretici olacağı gibi ayrıntılarını öğrenmeleri için merak duygularını da teşvik edecektir. Odaların ve eserlerin üzerinde ayrıntılı bilgiler yer alsa da girişte edineceğiniz sesli rehber ile Topkapı Sarayı’nın ruhunu içinizde hissedebilirsiniz.

Topkapı Sarayı'na Nasıl Gidilir?

Topkapı Sarayı Adres:

Cankurtaran Mah. Babı Hümayun Cad. No: 1 Sultanahmet/Fatih

T1 Kabataş- Bağcılar tramvay hattına geçilir ve Sultanahmet durağında inilerek Yerebatan Sarnıcına ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Marmaray kullanarak Sirkeci durağında inebilir ve yaklaşık 10 dk. yürüyebilirsiniz.

Topkapı Sarayı

Ziyaret Saatleri:

Salı günleri kapalı olan Topkapı müzesini, diğer günlerde 09:00- 18:00 arası saatlerinde ziyaret edebilirsiniz. Gişe Kapanış Saati: 17:30

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler