DEHB Çocuğun Akademik Başarısını Nasıl Etkiler?

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cahid Örengül, DEHB’nin (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) çocuğun akademik başarısını nasıl etkileyeceğini TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne anlattı.

Doç. Dr. Cahid Örengül

Doç. Dr. Cahid Örengül

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cahid Örengül, DEHB’nin (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) çocuğun akademik başarısını nasıl etkilediği hakkında detaylı bilgiler verdi.

DEHB, çocuğun akademik başarısı üzerinde ciddi olumsuz etkilere neden olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Cahid Örengül, “Akademik başarı küçük adımlarla düzenli bir çalışmanın ürünüdür. DEHB’li bireyler ise küçük adımlarla düzenli yapılan işlerden sıkılırlar ve bunlara devam etmekte zorlanırlar. Dikkat problemleri çocuğun sınıfta öğrenmesini engeller, evde çalışmak ve odaklanmak zor gelir, çocuk derslerini yapmak istemez, çalışmaktan keyif almaz. Bu durumda çocuk başarılı olma, takdir görme ve kendisini geliştirme gibi öğrencilerin önemli bir kısmını motive eden unsurlardan mahrum kalmış olur. Çocuk okulu ve akademik hayatı bir yük gibi yaşamaya başlar. Bunun sonucunda kişi kendi zekâsı ve beceri seviyesine uygun işlere giremez. Bu da yaşam boyu bir tatminsizlik ve başarısızlık örüntüsü oluşturabilir” diye konuştu.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban

Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran

Yönetmen: Neval Çolak

Grafik: Eyüp Uğramaz

Kamera: Bülent Kavadarlı, Engin Şekercan, Mehmet Yıldız

Montaj: Abdurrahman Seçer

Kapak: Abdullah Erdoğan

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.